xfer.hu gravirozás, kivágás
Telefon: (36-1) 349 - 7818 | E-mail: info@xfer.hu

Language

Magyar
MagyarMagyar
  • Gifts
  • Boards and nameplates
  • Stamps and dies
  • Keychains and keyholders
  • Dog tags for pets
  • Information systems
  • Models and intarsias
  • Laser Engraving
Our News

2021.03.05.

2021.02.25.

FAQ

 

Kérdés: Milyen gépekkel dolgozik az Xfer Kft?

Válasz:
Cégünk CNC maró gépekkel dolgozik. Ezek saját fejlesztésű "intelligens" vezérléssel működnek, melyek egy PC munkaállomással kommunikálnak. Rendelkezünk egy lézeres (CO2) gravírozó és vágóberendezéssel is.
Kérdés: Milyen formátumban küldjek Önöknek munkát?

Válasz: (Amennyiben CNC gépre adja le a megrendelését) Munkatársaink Corel Draw! programmal készítik el a szerszámutakat, ezért amennyiben lehetséges, *. cdr vagy *. eps formátumú fájlt küldjenek, de elvben sok más vektoros rajzprogram fájlt kezelni tudunk. Nem tudjuk azonban kezelni a pixeles (*. jpg, *. bmp, *. gif) fájlokat, az ilyen formátumban érkező rajzokat munkatársaink rajzolják át vektorossá egy külön munkafolyamat keretében.

Ha  AutoCad programmal dolgozik, kérjük, vegye figyelembe a következőket:

CorelDraw programot használunk. A marópályák elkészítéséhez zárt görbékre van szükségünk. Tapasztalatunk alapján az AutoCad programmal elkészített rajzok beimportálásakor a zárt görbék szétesnek, illetve egymáson több vonal keletkezik.
Ezért kérjük, hogy az alábbiak figyelembe vételével készítsék el a rajzokat:
mértékegység: milliméter
(autocad angol): sablont a POLYLINE (PL) - (magyar autocad: VONALLÁNC - VL) paranccsal rajzoljuk, és mielőtt körbeérne a vonal, a CLOSE (C)
parancsot használjuk, így zárt vonalláncot kapunk.
Egy kész rajzból úgy kaphatunk legegyszerűbben zárt vonalláncot, ha a BOUNDARY (BO) parancsot használjuk. Ekkor az elem egy belső pontjába kattintva a határoló vonalak mentén a program egy zárt vonalláncot rajzol, amit már lehet használni.

A fájlt legfeljebb 2004-es dxf formában mentsék le!

(Amennyiben lézerre adja le a megrendelését) Ebben az esetben egészen más a helyzet, mivel a lézeres berendezés kezelni tudja a pixelgrafikus formátumokat is. a teljességhez persze hozzátartozik, hogy lényegesen jobb lesz a gravírozás minősége, ha lézerrel is vektoros fájlokkal dolgozunk.


Kérdés: Kézi műszaki rajz / vázlat alapján dolgozik-e az Xfer Kft?


Válasz:
Természetesen. A kézi rajzból munkatársaink elkészítik a vektoros változatot. Kézi rajzát faxon küldheti el, vagy személyesen hozhatja be telephelyünkre. (XI. Budapest, Fehérvári u. 202.)  

Kérdés: Milyen pontossággal dolgozik az Xfer Kft?


Válasz: Cégünk tizedmilliméter pontossággal dolgozik, ezért precíziós munkákat is el tudunk vállalni.

 
Kérdés: Mennyi a minimális darabszám az egyes munkáknál?


Válasz: Minimális mennyiség: egy darab.

 
Kérdés: Milyen anyagokkal tud dolgozni az Xfer?


Válasz: Cégünk műanyag (üvegszálas poliészter is), fa, alumínium, sárgaréz, rozsdamentes acél (furatok, kivágás, gravírozás), üveg (lézeres gravírozás) megmunkálását tudja elvégezni.

 
Kérdés:
Mekkora a legnagyobb megmunkálható felület?


Válasz: A munkaterület maximális felülete 500 X 700 mm.

A lézeres gravírozógépünk asztalmérete: 900 X 600 mm.

A munkaterület maximális felületén túl is tudunk dolgozni, erről érdeklődjön elérhetőségeinken.

 
Kérdés: Elérhető-e az Xfer Kft árlistája?


Válasz: Cégünk profiljából adódóan nem tudunk előre definiált árlistát készíteni. Az árajánlatokat a megrendeléstől függően készítjük el. Árajánlatot kérhet a kapcsolat menüpont alatt szereplő e-mail címen, telefonszámon, faxon, a jobb felső sarokban található "ajánlatot kérek" menüpont alatt vagy személyesen.


Kérdés: Nem síkfelületet szeretnék kivágatni, gravíroztatni. Megoldható?


Válasz:
Igen. El tudunk vállalni több dimenziós munkákat is (hengeres testekbe -pl. toll, termosz, üvegpalack - valamint négyzetes testekbe - pl. vezérlődoboz kivágások -).

 
Kérdés: Kik számára szolgáltat az Xfer Kft?


Válasz:
Szolgáltatásaink elérhetőek magánszemélyek és cégek számára is.

 
Kérdés: Milyen határidővel dolgoznak?


Válasz: Alapesetben a vállalási határidő 10 munkanap, azonban lehetőség van felár ellenében "expressz szolgáltatásunk" igénybevételére. (5, 3 illetve 1 munkanap, gépeink szabad kapacitásától függően.)  
Kérdés:
Hallottam, hogy elektronikus CNC vezérlést is gyártanak. Mit lehet erről tudni?

Válasz:
Cégünk saját fejlesztésű vezérlőmoduljai a világ több pontján megtalálhatóak. Amennyiben eziránt érdeklődik, lépjen kapcsolatba cégünkkel.